EMOTIE      POVESTE      AMINTIRE

În acest tip de clip, focalizarea noatra este pe a spune o poveste, nu pur si simplu pe înregistrarea în mod cronologic a evenimentelor din ziua nuntii. 

Dupa cum trailerul starneste emotii, te captiveaza si îti deschide apetitul, filmul de nunta va satisface acelasi tip de asteptari. Daca în abordarea clasica, standardul era captarea momentelor satisfacator din punct de vedere tehnic, noi mergem dincolo de tehnica si vrem sa captam evenimentul vostru altfel. Constientizam bine încarcatura emotionala a momentelor din ziua nuntii voastre si vrem s-o reconstituim prin ceea ce surprindem, pentru ca atunci cand veti viziona filmul nuntii vostre sa puteti spune: “exact asa s-a simtit”. 

Ne dam seama cat este de greu sa realizam acest lucru si ca corectitudinea din punct de vedere tehnic nu este suficienta. E imposibil sa te comporti ca un cameraman în ziua nuntii si ca un artist atunci cand editezi.

Sa luam ca exemplu momentul slujbei religioase din ambele perspective: abordarea clasica, care presupune surprinderea slujbei în totalitate. Acesta nu este neaparat un lucru rau, dar noi vrem sa ne apropiem de o alta abordare. Focalizarea noastra este pe momentele ce au încarcatura emotionala, pentru ca vrem sa cream un film care sa aiba consistenta emotionala si artistica, dar asta presupune o sinteza a momentelor care, din start, nu va avea aceeasi durata.  Experienta ne-a învatat ca aceasta abordare prezinta cel putin 2 avantaje: te fereste de plictiseala în momentul vizionarii si, avand aceleasi trasaturi ca si trailerul, automat, filmul de nunta, nu va mai fi lasat în umbra; va face naftalina nefolositoare. Acest lucru si datorita celui de-al doilea avantaj si anume: calitatea materialului primit va creste exponential.

 

aceasta este doar inceputul...